19:00

FC Nacka Iliria

Referat: Västerhaninge IF - FC Nacka Iliria

Underbart väder, rätt många i publiken. Nyklippt, nykritad och vattnad naturgräsplan upplagt för riktig fotboll.
En första halvlek där man kunde se varför Nacka ligger i topp och Västerhaninge är en bit efter. Nacka har en tydlig spelidé och har kommit längre i sitt lagbygge. Västerhaninge glimtar till och det ser bättre och bättre ut. Det man kan ge hemmalaget är att man kämpar och sliter. Linus i målet - Vad är det för räddning han gör i första? - Fantastisk. I första halvlek lyckas inte Västerhaninge riktigt i sitt presspel. Nacka rejälare. Vif kämpar, Usse med försvaret håller laget kvar i matchen. Ett riktigt konstruktivt anfall i första halvlek i den 37:e då Axel slår in bollen till Olle som nickar över från nära håll. 0-1 till Nacka efter första ett lite turligt mål. En mindre lyckad rensning som går rakt ut, skott som styrs på en Västerhaingespelare förbi en chanslös Usse i kassen.

Andra halvlek. Presspelet biter bättre och Västerhaninge vinner mer boll. Spelar också betydligt bättre och får ner Nacka i planen. Chanser skapas. Hugo strax utanför, Olle skott smiter utanför stolpen, Max nicktouch strax utanför. Västerhaninge har spelet. och trycker på för kvittering riktigt roligt att se, fina kombinationer, fina anfall. Som så ofta en omställning och Nackas notoriske målskytt Jovan kommer ren och gör inget misstag 0-2 och godnatt. Vi från sidan tycker att Västerhaninge var värda en pinne i den här matchen men Nacka är ett topplag och har redan avgjort serien, topplag brukar ha det här flytet.

En bra prestation av Västerhaninge som verkligen visar att man är på gång. Nu väntar Viljan vi får ta med oss prestationen och strunta i resultatet av denna match.